The Great Gatsby Party

A little party never killed nobody? Try The Roaring 20s!

Meer informatie
Time to Party!: Boek net als ruim 500 andere bedrijven hier jouw personeelsfeest! Of vraag naar onze referenties.

The Great Gatsby Party

De feestende miljonair Jay Gatsby (The Great Gatsby) is onze inspiratiebron voor dit roerige themafeest. De dames gaan in Flapper-dress en de heren in een elegant pak. Bij de gadgetbar maak je je outfit compleet met Charleston-bandjes, parelkettingen en bolhoedjes. In de illegale locatie (zogenaamde speakeasy) geniet je van een uitbundig feest met cocktails, goktafels en live optredens. What happens in… De Roaring Twenties bieden wat ons betreft dé ideale ingrediënten voor een spannend en uitbundig themafeest met collega’s. Waarom? Die roerige periode lijkt in sommige opzichten op de huidige tijd: veel ontwikkelingen op het gebied mode, muziek, lifestyle en welvaart. Na een korte recessie in 1921 volgde een periode van ‘easy money’ en werd het leven uitbundig gevierd. In de steden openden nachtclubs, jazzcafés en spannende speakeasies waar illegaal cocktails verkocht werden. De damesmode werd uitdagender, net als de vele (illegale) feesten. De mannenmode werd sjieker en eleganter. Velen gingen op jacht naar de American Dream, zoals de feestende miljonair Jay Gatsby in de film The Great Gatsby. In de 20s werd ook de basis gelegd voor het huidige concept van modetrends. Kortom, genoeg haakjes voor een The Great Gatsby Party!
Inhoudsopgave

Dresscode

De dresscode voor de dames is Flapper. Flapper-girls dragen huidkleurige panty’s, zware zwarte make-up, een flapper dress met ontblote schouders en accessoires zoals parelkettingen en charleston haarbandjes met veren. Een cloche hoed mag ook. Daar hoort dan wel een kort (bob)kapsel bij. De schoenen hebben een lage hak en over de wreef een bandje, zodat je de Charleston makkelijk danst. Wij houden er van! Bekijk ons Pinterest moodboard voor inspiratie voor je outfit.

De heren gaan elegant en in onberispelijk (maat-)pak met wit overhemd en stropdas. Het jasje en de broek zijn van dezelfde kleur en met hetzelfde (krijt-) motief. Om het helemaal af te maken dragen je mannelijke collega’s een gleufhoed. Een fleurige zakdoek in het borstzakje zorgt voor het feestelijke tintje.

Locatie

Dan het feest! Je wordt ontvangen in de speakeasy, de geheime locatie voor dit exclusieve en illegale feest. Wij vinden de Olofskapel in Amsterdam of DeFabrique in Maarssen erg geschikte locaties voor dit thema. We adviseren je om je locatiewensen en voorwaarden met onze Jelle te bespreken. Jelle kent bijna alle locaties in Nederland en weet waar het goed feesten is.

Afhankelijk van je budget decoreren we de locatie met grote vazen met zwarte veren, gouden ballonnen, cocktail glazen met parels en sokkels met mooie bloemdecoraties. De ene locatie heeft wat meer aankleding nodig, terwijl de andere turn-key is. Jelle zal dit allemaal toelichten.

Programma

Wij houden altijd rekening met gasten die wat minder creatief zijn. Daarom liggen bij de entree kleding accessoires klaar, zoals bolhoedjes, veren, parelkettingen en charleston bandjes. Eenmaal binnen geniet je van een welkomstglas bubbels en de prachtige atmosfeer van de speakeasy en roaring twenties.

Het entertainmentprogramma stellen we in overleg met jou samen. Op het podium programmeren wij bijvoorbeeld The Great Gatsby Swingband met spetterende swing en dansbare jazz. Zij bouwen het muzikale feestje rustig op met Charleston-versies van bekende hedendaagse hits, zoals Crazy in Love van Emeli Sandé. We merken vaak dat de gasten wat later op de avond toe zijn aan meer hedendaagse muziek. Daarom zal een DJ het tweede gedeelte van de avond muziek van toen én nu draaien. Het podiumprogramma kunnen we uitbreiden met optredens van bijvoorbeeld een dansgroep (Charleston-demonstratie) of de dames van BB Bootleg. Dit vocale trio weet ons telkens weer te verrassen met de swing van toen op de beats van nu.

Het side-entertainment bestaat uit een Cocktailbar met de originele Martine cocktails. In een speakeasy hoort het illegale casino, waar je kunt gokken met (bijna echte) dollars bij Black Jack en Roulette. Het enige bewijs dat je hier vanavond was is de Most Wanted foto uit de Great Gatsby Fotostudio. Hier ga je samen met collega’s op de foto, die direct geprint wordt en je als aandenken mee naar huis neemt.

Uitnodiging en Registratie

Wij vinden dat een feest al bij de uitnodiging begint. Onze creatieve vormgevers helpen je met een prachtige speakeasy uitnodiging, die een paar weken voor het feest bij je collega’s op de mat valt. We ontzorgen je ook bij de registratie van deelnemers, met een handige communicatie en registratie website. Deze site is helemaal in de sfeer van je Roaring Twenties personeelsfeest. Vanuit de applicatie sturen we je collega’s diverse mailtjes (save the date, reminder, bevestiging, bedankje achteraf) en aan- of afmelden is een kwestie van een paar klikken. Onze collega Mariëlle kan je alles over deze tool vertellen. Bekijk hier een voorbeeld van een communicatie en registratie website en hier een moodboard van ideeën voor je uitnodiging.

Zin in dit themafeest?

Je merkt het, we raken niet uitgepraat over de Roaring Twenties! Heb je zin om je samen met collega’s ouderwets te laten gaan? Neem vandaag nog contact met ons op voor een voorstel voor leuke locaties en een offerte voor dit themafeest.

Vier dit personeelsfeest bij één van deze locaties

Ervaring van klanten

Loyens & Loeff
Hartelijk dank namens ons allemaal. We zijn heel erg blij dat we voor jullie gekozen hebben, want het feest was echt (zonder overdrijven) fantastisch!! We krijgen hier op kantoor echt van iedereen te horen hoe leuk het was, en ook het thema is erg in de smaak gevallen. Men praat er hier nog steeds over na en wij denken dat het een zware opgave gaat worden om dit feest volgend jaar te overtroeven..
Meer informatie of vrijblijvend offerte aanvragen?
Kirsten kan al je vragen beantwoorden!
Mail Kirsten via kirsten@leukefeesten.nl of bel haar op 030 - 41 00 797
  • Contact gegevens
  • Over het feest
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Reactie binnen 1 werkdag