Voor Dare to be Fair draait de dresscode om het omarmen van milieuvriendelijke keuzes zonder in te boeten op flair en elegantie. Vintage, fair trade of minimalistisch… je kleden kan je op allerlei manieren. Maar heel eerlijk; het is al duurzaam als je voor deze avond aantrekt wat je al in huis hebt. Dus trek die kast open en kijk waar je je opperst best in voelt. Extra leuk; geef er een groene touche aan!
De ‘Fair’ in Dare to be Fair geeft het al aan: vanavond wordt één groot feest… in typische fair-sferen. Priklichten, marktkraampjes, attracties, een podium met muzikanten of DJ en een kleurrijke aankleding. Festival meets markt meets kermis.
Waar dit kan? Op talloze plekken. Kies je voor een buitenlocatie om in een zomerse setting te feesten, denk dan aan een locatie als het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook op andere momenten in het jaar kan je Dare to be Fair organiseren. Wat te denken van het bijzondere Green Village (what’s in a name?!) waar je geheel exclusief binnen- en buiten los kunt gaan in thematiek. Nog zo’n gave plek: Inspyrium. Deze bomenkwekerij is enig in zijn soort, super duurzaam en heeft met zijn grote binnenruimtes (waar complete bomen naar binnen gereden kunnen worden) alles in zich voor een onvergetelijke fair!
Als je het terrein of de locatie betreedt, dan ervaar je meteen die intieme, gezellige sfeer zoals je die van een fair gewend bent. Her en der staan kraampjes waar je kunt genieten van catering en activiteiten. Deze worden afgewisseld met mooie groendecoratie, kleurrijke prikverlichting en bijpassende aankleding. Je voelt dat iedereen klaar is voor een heerlijke avond. Met een programma waar de duurzame, eerlijke gedachten de boventoon voert. Máár… zonder in te boeten op creativiteit en fun, want vandaag bewijst dat dit event onvergetelijk wordt!
In de verte hoor je de muziek door de speakers en zie je iemand op het podium staan. Niet zomaar iemand trouwens, want het is DJ Je Moeder. Deze ‘het had je moeder kunnen zijn’-DJ weet er een feestje van te maken. Wat een veraderming om iemand op leeftijd zo te zien shinen. En dat op een podium dat volledig draait op zelf opgewekte energie van UMEF.
De foodfair is geopend. Struin langs de diverse kraampjes en verken al het lekkers dat wordt aangeboden. Dare to be Fair is niet belerend, maar daagt wel uit. Daarom zijn er naast de ‘standaard’ vleesgerechten ook tal van vega(n) alternatieven. Van de bieterbal i.p.v. de bitterbal tot de Beyond burger i.p.v. de vleesburger en natuurlijke de ge-wel-dige broodjes van Karma Kebab. Proef eens, je bent verrast door de smaak. Wedden dat het in de toekomst bij menig gast nog een keer in het winkelmandje beland?
De echte durfals kunnen los bij de insecten(bier)proeverij bij De Insektenman. Op enthousiaste wijze laat hij je proeven van chips, toastjes en tapenades waar insecten in zijn verwerkt. Of, do you dare, je krijgt een handjevol gefrituurde meelwormen en sprinkhanen om te veroberen. Als je eens wist hoeveel CO2 we zouden besparen als we meer insectenproducten zouden eten, dan snap je hoe fair het eigenlijk is.
Qua drankjes is natuurlijk het standaard assortiment aanwezig, waarin zoveel mogelijk lokale sappen en biologische wijnen zijn opgenomen. Wil je echt all out gaan, laat gasten dan drinken uit Raise Your Glass-glazen; glaswerk gemaakt van oude wijnflessen!
Met een volle maag is het tijd om te genieten van al het entertainment. Maar niet voordat je een koffie haalt bij de Sign Language Coffee Bar. Inderdaad, hier bestel je gebarend (aan de hand van voorbeeldfilmpjes bij de bar) jouw koffie bij één van de dove Gebaarista’s. Of je koffie lust..!? Maar goed, we zijn ook op zoek naar het vermaak tijdens deze fair.
Er is van alles te doen. Maak een duurzame feest-hoed met gerecylclede melkpakken in Tetratown. Bij een goed feest moet je natuurlijk zelf de slingers ophangen, gemaakt met Fiesta! Ga je liever los op de dansvloer? Lekker doen! En mocht dat dansen even teveel energie kosten… Dan is het tijd om op te laden. Gelukkig zijn er twee ‘fair’-opties om uit te kiezen. Ga letterlijk even opladen bij de Het is nooit te laadpaal, waar je wordt overladen met fijne berichtjes om je innerlijke accu op te laden. Of vertrouw blind op The Chairman at Work door een heerlijke stoelmassage te krijgen van masseurs met een visuele beperking.
Uiteindelijk eindigt het feest op de dansvloer. Op het hoogtepunt zetten we het mobiele confettikanon in. Eentje die door vier fietspompen te gebruiken de gasten from zero to party in 0,1 seconds brengt. Bam, dat is één kleurrijke bedoeling van afbreekbare confettisnippers.
Organiseer je een feest met een gigagroep aan medewerkers, dan is het te gek om de festivalsafari (die we omdopen tot fairsafari) van Partofit in te zetten. Dan wordt je door twee acteurs, waarvan één met een beperking, rondgeleid over de fair. Verwacht van deze meesters in improvisatietheater een korte voorstelling die elke keer anders is. Hilarisch! Of duw je eigen podium vooruit met de duwtent van Instituut van Volkswarmte. Wedden dat die als een lopend vuurtje rond gaat op deze fair?
Kortom, of je Dare to be Fair nou binnen of buiten organiseert, groot of klein… dit is een feest waar je bij wilt zijn!
OPTIONEEL: Wil je echt lekker duurzaam bezig zijn, combineer de avond met een teambuildingsactiviteit in de middag. Denk bijvoorbeeld aan het duurzame uitje ‘Plastic Soup‘ waar in 2,5 uur een quiz en interactieve presentatie over zwerfafval en circulaire economie worden gecombineerd met een daadwerkelijke cleanup van de omgeving. Handschoenen, grijpers en speciale juttassen inbegrepen! Zoek je een activiteit die zowel fun als impactvol is, dan is ‘De Duurzaamste Mens‘ een toffe game om te spelen. In deze quiz ga je in teams de strijd aan op weg naar de finale. Onderweg bereken je de impact van jullie lifestyle en leer je in welke kleine dingen de grote verschillen zitten. Nooit geweten dat educatie zo verbindend kan werken!
De voorpret begint natuurlijk al bij het eerste communicatiemoment. Het meest duurzaam is om alles via een registratiesite te doen, compleet in de look en feel van het event en jullie branding. Zo bereik je iedereen gemakkelijk via mail en kan je gedurende het voortraject continu teasen met kleine tips over waar het feest gaat plaatsvinden en wat er op het programma staat.
Maar natuurlijk is het ook super leuk om gasten met een tastbare uitnodiging te verrassen. Dat doe je zeker met groeipapier; papier voorzien van bloemzaadjes dat je ecologisch kunt printen. Verwijs ze door naar een website of mailadres waar ze zich kunnen aanmelden en vraag of ze daarna de uitnodiging in de grond willen stoppen. Een beetje water en liefde is genoeg om binnen enkele weken mooie bloemetjes te zien groeien. I dare you… Als dat niet leuk is!
Je ziet het… ook voor een creatief duurzaam event draaien wij ons hand niet om. En laten we eerlijk zijn; het voelt toch goed om een onvergetelijke avond te combineren met een groene gedachte? Mooi, dan moet je ons bellen! Voor een voorstel neem je vandaag nog contact met ons op via mail of bel 030 – 41 00 797. Ruim 5.000 bedrijven gingen je voor!